Таліби в Кабулі розігнали жіночу демонстрацію пострілами і сльозогінним газом – ЗМІ

У Кабулі бойовики радикального руху «Талібан», які контролюють територію країни, розігнали жіночу демонстрацію, яка виступала за права жінок. Мітинг розганяли із застосуванням вогнепальної зброї та сльозогінного газу.

Про це повідомляє Associated Press.

Хода 4 вересня спочатку планувалася, як мирна, учасниці вшанували пам'ять військових, загиблих у війні з талібами, поклавши квіти до Меморіалу в Кабулі. Потім демонстрація попрямувала до президентського палацу, де їм перегородили шлях озброєні бойовики. Згідно зі словами учасниці ходи, таліби почали стріляти в повітря і застосували проти жінок сльозогінний газ. Після цього мітингувальники змушені були розбігатися.

Відзначається, що мінімум одна учасниця мітингу отримала травми. Так, журналіст колишнього телеканалу Tolo News опублікував відео інтерв'ю з активісткою Наргіз Садат, яка стверджує, що її побили бойовики талібів.

Нагадаємо, 26 серпня стало відомо, що рух «Талібан», який захопив владу в Афганістані, готується заборонити в країні музику.

А 18 серпня в афганській провінції Нангархар таліби відкрили вогонь по мітингувальниках. Загинули дві людини та ще 10 постраждали.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО