У Міноборони розповіли про рамкову угоду про стратегічне партнерство з США

Подробиці Рамкової угоди щодо стратегічного партнерства між Україною та США, яка була підписана під час візиту до Штатів президента України Володимира Зеленського, дає Україні багато прав і можливостей. Але всі подробиці будуть озвучені пізніше.

Про це заявила представник Міністерства оборони України Ганна Маляр в ефірі програми «Свобода слова».

«Домовилися про те, що у нас є спільна оборонна політика і те, що називають рамкову угоду, і люди думають, що це робить його менше за вагою, це не так... Рамкова - це означає, що воно визначає рамку оборонної політики та напрямки, за якими воно буде реалізовуватися. Ця угода дає нам можливість укладати контракти. Точність вся буде потім» - сказала вона.

Зокрема, згідно зі словами Маляр, угода надає Україні можливість співпраці з США в оборонній і технологічній сферах, а також можливість навчання Збройних сил за західними стандартами.

«За цією угодою ми маємо право на тренування, на співпрацю в обороні та технологічних сферах» - зазначила вона.

Нагадаємо, за підсумками візиту президента Зеленського до Вашингтона Україна і США випустили спільну заяву, яка стосується стратегічного партнерства двох держав. У ньому визначаються основні напрямки співпраці Києва і Вашингтона на найближчі роки.

Крім цього, Україна і США під час візиту президента України Володимира Зеленського підписали меморандум про комерційне співробітництво між двома державами.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО