Кулеба різко розкритикував президента Естонії через слова про євроінтеграцію України

Заява президента Естонії Керсті Кальюлайд про те, що Україні для вступу до Європейського Союзу нібито знадобиться не менше 20 років, є абсолютно недоречними та абсолютно неприйнятними.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Трохи понад 20 років тому західні країни таким же менторським тоном говорили литовцям, латишам і естонцям: вам треба 20-30 років для ЄС і НАТО дозріти. Тому, безумовно, мені було дивно чути ці слова від президента Естонії. Я з нею розмовляв до цього і вона була оптимістичною. Я не знаю, що на неї вплинуло на інтерв'ю, але ці заяви не відповідають дружньому характеру наших відносин» - сказав міністр.

Кулеба додав, що МЗС України вже висловило своє відверте обурення словами Кальюлайд естонському Міністерству закордонних справ.

«Ми розчаровані такими заявами та вважаємо їх недоречними. Ми довели цю позицію в МЗС Естонії, послу Естонії в Україні. Вважаємо, що такі речі не повинні звучати від друзів і партнерів», - підкреслив він.

Нагадаємо, президент Естонії в інтерв'ю дала скептичний прогноз про перспективи вступу України в ЄС і НАТО. Також вона не радила інвестувати в Україну.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО