СБУ не надала детективам записи «розмов Медведчука» – Ситник

Національне антикорупційне бюро не отримало записів, на яких нібито народний депутат від фракції «Опозиційна платформа-За життя» Віктор Медведчук обговорює питання передачі йому частини магістрального нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок».

Про це заявив директор НАБУ Артем Ситник, відповідаючи на питання журналістів, повідомляє «Слово і діло».

«На жаль, ні (не отримали записів – ред.). Я сподіваюсь, що ми колись їх отримаємо. Нагадаю, що цей запит (про надання плівок – ред.) пов'язаний зі «справою про трубу». На нашу думку, те, що ми почули в розслідуванні, воно пов'язано з подіями у справі і тому ми зробили цей запит», – підкреслив Ситник.

Як відомо, журналісти Bihus.info оприлюднили записи розмов нібито нардепа Медведчука. В одній з таких розмов йдеться про нафтопродуктопровід «Самара - Західний напрямок».

Раніше НАБУ і САП повідомили про підозру експерту, який допоміг забрати з державної власності частину магістрального нафтопродуктопроводу «Самара–Західний напрямок». Після розслідування цієї справи завершили.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський і Рада нацбезпеки та оборони запровадили санкції проти народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко за фінансування тероризму. Санкції також торкнулися оточення Медведчука - 19 юридичних та 8 фізичних осіб, з них п'ятеро - громадяни Росії.

Окрім того, РНБО доручила повернути в державну власність частину дизельного нафтопроводу «Самара - Західний напрямок». Пізніше почалася процедура націоналізації зазначеного нафтопроводу.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО