Призначення Вітренка: суд скасував рішення ОАСК щодо зупинення припису НАЗК

Апеляційний суд скасував рішення ОАСК про призупинення дії розпорядження НАЗК до Кабміну про незаконне призначення керівника «Нафтогазу» Юрія Вітренка.

Про це заявив голова НАЗК Олександр Новіков, передає пресслужба відомства у середу, 4 серпня.

«3 серпня 2021 року Шостий апеляційний адміністративний суд задовольнив апеляційну скаргу Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) та скасував ухвалу Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК), якою було зупинено дію припису НАЗК до Кабінету міністрів України», - йдеться в повідомленні.

Новіков нагадав, що в своєму розпорядженні НАЗК вимагало від уряду скасувати пункти 8 і 9 розпорядження Кабміну №370-р і розірвати контракт з головою правління НАК «Нафтогаз України» Юрієм Вітренком.

«У зв'язку з рішенням суду припис НАЗК до Кабміну щодо незаконного призначення голови правління НАК «Нафтогаз України» підлягає виконанню», - резюмував Новіков.

Нагадаємо, на початку липня НАЗК попросило наглядову раду «Нафтогазу» звільнити Вітренка. Однак суд скасував припис НАЗК до наглядової ради «Нафтогазу». Пізніше НАЗК зажадало через суд припинити контракт «Нафтогазу» з Вітренком.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО