Громадянства України можуть позбавити через паспорт РФ - законопроект

У Верховній раді зареєстровано законопроект, яким пропонується позбавляти українців громадянства за отримання російського паспорта. Текст законопроекту поки не опублікований.

Про це повідомляє РБК-Україна, з посиланням на сайт парламенту.

Як повідомляється, минулої доби, 23 липня, в парламенті зареєстрували законопроект, згідно з яким пропонується позбавляти українського громадянства. Але тільки в тому випадку, якщо українець добровільно вступає в громадянство країни-агресора.

Наразі проект передали на розгляд керівництву, його текст ще не оприлюднили.

Зазначимо, що напередодні президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО, згідно з яким пропонується ввести в декларації чиновників нову графу про наявність громадянства інших країн або посвідки на проживання.

Нагадаємо, що 16 липня РНБО прийняло рішення додати в декларації, які заповнюють чиновники, рядок про наявність подвійного громадянства. Також її потрібно буде заповнювати при наявності посвідки на проживання в іншій країні. Це зроблено з метою уникнути зловживань чиновниками.

Раніше ми повідомляли, що у Міністерстві закордонних справ України засудили залучення жителів ОРДЛО до виборів у Держдуму Росії.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО