В Офісі залучення інвестицій прокоментували інформацію про британське громадянство свого керівника

Читать на русском

Сергій Цівкач є громадянином України, громадянства іншої країни у нього немає, заявили в Офісі із залучення інвестицій.

За наявною в UkraineInvest інформацією, виконавчий директор UkraineInvest (Державна установа «Офіс із залучення та підтримки інвестицій» – ред.) Сергій Цівкач є громадянином України та не має громадянства будь-якої іншої іноземної держави.

Про це у відповідь на запит «Слово і діло» повідомили в Офісі із залучення та підтримки інвестицій.

Інформація про британське громадянство Сергія Цівкача міститься в офіційному державному реєстрі компаній Об'єднаного королівства. Там очільник української держустанови згадується, зокрема, в ролі директора товариства Ecotype Pellets LTD.

Нагадаємо, 26 лютого 2021 року Рада національної безпеки та оборони ухвалила рішення щодо протидії загрозам національній безпеці у сфері громадянства. За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, Кабмін має розробити законопроєкт, який дозволив би «чітко розуміти тих осіб, які мають подвійне громадянство».

Як ми повідомляли раніше, представники «Слуг народу» подали до Верховної ради три законопроєкти щодо врегулювання питання громадянства. Зміни, які пропонується внести до законодавства, передбачають легалізацію для тих українців, що вже мають паспорти інших держав, запровадження відповідної декларації, а також штрафи та навіть кримінальну відповідальність за приховування іншого громадянства.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: