Україна засуджує залучення жителів ОРДЛО до виборів у Держдуму Росії – МЗС

Читать на русском
У Міністерстві закордонних справ засудили залучення жителів ОРДЛО до виборів у Держдуму Росії.
Арміяinform

**Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест Росії через залучення до голосування на виборах до Держдуми жителів тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях. **

Така заява розміщена на сайті МЗС України.

Такі дії, за словами відомства, є грубим порушенням норм та принципів міжнародного права, Конституції та чинного законодавства України.

Політична гра і провокація: чому РФ хоче провести на Донбасі вибори у ДерждумуДля чого Росія заговорила про проведення на Донбасі виборів у Держдуму РФ, читайте в матеріалі Слово і діло.

Організація виборчого процесу на окупованій території України та залучення до нього місцевого населення, якому примусово було нав’язано російське громадянство, ставить під сумнів легітимність результатів виборів, йдеться у повідомленні.

«Незважаючи на усі спроби України стабілізувати ситуацію у зоні конфлікту, російська сторона нехтує зусиллями, що докладаються у рамках нормандського формату та Тристоронньої контактної групи для пошуку дієвих шляхів врегулювання російсько-українського збройного конфлікту на основі міжнародного права та поваги до суверенітету України», – зазначили у міністерстві.

У МЗС заявили, що останні дії РФ є особливо цинічними з огляду на деградацію безпекової ситуації у зоні конфлікту, яка спричинена регулярними порушеннями режиму припинення вогню з боку російських окупаційних сил, а також подальшим погіршенням гуманітарного та соціально-економічного становища на тимчасово окупованих територіях України.

Нагадаємо, у вересні Росія планує залучити окупований Донбас до голосування на виборах до Держдуми.

Кремль розпорядився до 2025 року вилучити на території ОРДЛО всі українські паспорти.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: