Фігурантів «списку контрабандистів» РНБО позбавляють громадянства і готують до депортації – ЗМІ

Читать на русском
Джерело уточнило, що мова йде про трьох громадян - Вадима Альперіна, Араїка Амірханяна та Олександра Ерімічука
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент Володимир Зеленський підписав указ, яким українського громадянства позбавлені троє осіб; двоє з них є фігурантами «списку контрабандистів», проти якого Рада національної безпеки та оборони ввела санкції.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на власне джерело в офісі президента.

«Рішення прийнято. Далі документи пішли на РНБО, МЗС, Міграційну службу», - уточнив співрозмовник.

Джерело уточнило, що мова йде про трьох громадян - Вадима Альперіна, Араїка Амірханяна та Олександра Ерімічука. Їх позбавлять українського громадянства у зв'язку з наявністю у кожного з них паспорта іншої країни: в Альперіна - ізраїльського, в Амірханяна - вірменського, в Ерімічука - румунського.

Крім того, Korrespondent.net з посиланням на своє джерело в уряді зазначає, що Альперіна, Амірханяна та Ерімічука можуть депортувати з України і така процедура вже готується в порядку, передбаченому законодавством. Депортують їх до Ізраїлю, Вірменії та Румунії відповідно.

Нагадаємо, на засіданні 2 квітня Рада національної безпеки та оборони вперше в історії України ввела персональні санкції проти десяти контрабандистів.

Крім цього, санкції ввели й проти 68 компаній, які пов'язують з ними. Також під санкції потрапили 11 російських компаній і організацій, у тому числі організація «Росспівробітництво».

4 квітня президент України Володимир Зеленський надав чинності рішенню РНБО «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: