Кабмін має намір спростити надання громадянства іноземним бійцям ООС

Читать на русском
Кабмін підготував законопроект, який значно спрощує процедуру надання громадянства іноземним бійцям операції Об'єднаних сил (ООС) на Донбасі.

Кабмін підготував законопроєкт, який значно спрощує процедуру надання громадянства іноземним бійцям операції Об'єднаних сил (ООС) на Донбасі.

Йдеться про тих, хто брав участь у захисті територіальної цілісності та недоторканності України. Відповідне рішення було схвалене на засіданні Кабінету міністрів.

Подвійне громадянство: чи вдасться врегулювати питання на законодавчому рівніВлада повторно за останні 2 роки ініціює процес унормування питання подвійного громадянства. Які наслідки ця ідея матиме для українців ‒ вивчав політолог Олександр Радчук.

Передбачається, що законопроєкт дозволить спростити порядок набуття громадянства України громадянами Російської Федерації, які зазнали переслідувань через політичні переконання. А також іноземцям та особам без громадянства, які служили або служать у Збройних силах України та/або брали участь в АТО на Донбасі.

У пояснювальній записці уточнюється, що на спрощений порядок можуть претендувати іноземці, прийняття до громадянства яких становить державний інтерес для України. В тому числі, якщо в поданні на ім'я президента містяться відомості про те, що особа безпосередньо брала участь в операції на Донбасі щодо забезпечення територіальної цілісності.

Раніше Раді порекомендували схвалити заміну паперових паспортів на ID-карти.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: