РНБО ввела санкції проти 100 українців з «чорного списку» США

Рада національної безпеки та оборони України ввела санкції проти 100 громадян України, які потрапили під обмежувальні заходи Міністерства фінансів США.

Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі телеканалу «Україна 24».

Данілов зазначив, що всього під американськими санкціями знаходиться 134 українці, 130 з яких внесені в так званий «чорний список» Мінфіну США.

«На сьогодні встановлено, що зі 130 осіб, які під санкціями Мінфіну, 127 живі та здорові, а троє померли. Відносно 100 з цих людей РНБО ввела санкції, вони вже введені», - зазначив він.

Щодо решти рішення не прийнято, тому що Київ обробляє отриману з США інформацію.

Нагадаємо, в понеділок, 11 січня, Міністерство фінансів США оголосило про введення санкцій проти громадян і організацій України через «втручання у вибори». У тому числі під санкції потрапили нардеп Андрій Деркач і нардеп Олександр Дубінський.

У Мінфіні США вважають, що особи та організації, що потрапили в санкційний список, є частиною «пов'язаної з Росією мережі впливу, що має відношення до (нардепу) Андрія Деркача», санкції проти якого були введені у вересні минулого року.

5 березня Державний департамент США ввів санкції проти олігарха Ігоря Коломойського, звинувативши його в корупційній діяльності в Україні протягом 2014-2015 років. Під санкції потрапили також всі члени сім'ї Коломойського.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО