Зеленський відповів на петицію про звільнення Татарова

Президент України Володимир Зеленський відповів на електронну петицію з вимогою звільнити заступника голови Офісу президента Олега Татарова.

Про це йдеться на сайті ОПУ 6 липня.

Петиція була подана 26 березня 2021 року. Її автором є голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін. Він вимагав, щоб Татаров був звільнений з займаної посади, так як він є підозрюваним у справі про розкрадання 81 млн гривень для будівництва житла нацгвардійцям.

Шабунін також вказав, що з метою уникнення відповідальності Татаров організував ряд незаконних рішень, використовуючи своє службове становище.

Майже за три місяці петиція зібрала необхідну кількість голосів, щоб її розглянув президент (понад 25 тисяч).

У своїй відповіді Володимир Зеленський нагадав про 19 статтю Конституції - правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Зеленський додав, що у своїй діяльності Офіс президента керується Конституцією України, законами, актами президента України, Кабміну, міжнародними договорами України, укладеними в установленому порядку.

Нагадаємо, у грудні минулого року НАБУ і САП оголосили Олегу Татарову про підозру у причетності до корупції. За даними антикорупційних органів, він, працюючи в будівельній компанії Укрбуд, міг бути причетний до надання хабара за недостовірний висновок судового експерта у справі про аферу з квартирами для військових Національної гвардії.

Пізніше Офіс генпрокурора передав справу, в якій фігурує Татаров, з НАБУ до СБУ. У березні в суді заявили, що Генпрокурор не може повернути справу Татарова знову в НАБУ.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО