У МЗС Польщі заявили, що вірять у вступ України до НАТО

Польща вірить, що вступ України до НАТО коли-небудь, та відбудеться. Варшава переконана, що Україна робить для цього все можливе.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Польщі Марчин Пшидач, повідомляє Gazeta Prawna.

«Питання приєднання України до НАТО знаходиться в порядку з 1998 року. Одного разу це станеться. Україна робить все можливе, щоб домогтися необхідних цілей», - заявив він.

Також чиновник розкритикував прийнятий у 2016 році документ Європейського Союзу щодо відносин ЄС з Росією.

«Що ми бачимо останнім часом? Військова ескалація з боку Москви біля українських кордонів, агресивні дії в Криму, втручання в Білорусь, інформаційні атаки в Польщі. Це їх позитивна атмосфера для створення діалогу на високому рівні?», - підкреслив Пшидач.

14 червня президент США Джозеф Байден висловився з питання прийняття України до лав Північноатлантичного альянсу. Основна думка - він не виключає членства України в НАТО, але це справа дуже віддаленої перспективи.

Раніше того ж дня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Північноатлантичний Альянс підтримує Україну. За його словами, НАТО надасть Україні допомогу зі вступом до Альянсу.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що ще в 2008 році Захід обіцяв Україні членство в Альянсі, але досі пальцем не поворухнув, щоб виконати обіцянку. Міністр висловив надію на те, що хоча б у 2022 році НАТО нарешті надасть Україні План дій щодо членства (ПДЧ).

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО