ВАКС призначив до розгляду справу президента МАУ

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду по суті кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього генерального директора державного аеропорту «Бориспіль», а нині президента авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» Євгена Дихне та начальниці служби договорів неавіаційної діяльності аеропорту «Бориспіль» Олесі Левочко у зловживанні службовим становищем.

Таке рішення 1 липня ухвалив ВАКС, повідомляє прес-служба суду

«За результатами підготовчого судового засідання колегія суддів відмовила у скасуванні запобіжного заходу обвинуваченій, задовольнила клопотання про виклик свідків та призначила судовий розгляд цього кримінального провадження на 5 липня 2021 року о 10:30», – інформує ВАКС.

Як відомо, за версією слідства, Дихне у змові з начальницею служби договорів неавіаційної діяльності аеропорту «Бориспіль» Олесею Левочко зловживав службовим становищем на користь двох компаній, а саме: «Артерія Груп» та «Кофе Бар Плюс». Метою цих зловживань було надання їм переваги в одержанні приміщень в оренду на 3-му поверсі терміналу D аеропорту «Бориспіль» за заниженою вартістю, без конкурсу та в обхід законній процедурі. За підрахунками органів правопорядку, дії підозрюваних привезли до понад 16,5 млн грн збитків держбюджету та аеропорту «Бориспіль».

Водночас сторона захисту вважає, що в діях обвинуваченого Дихне немає складу злочину, оскільки за вказаними фактами вже розслідувалася справа іншим органом правопорядку і була закрита саме з таких підстав. До того ж, як вважає сторона, аеропорт «Бориспіль» не є потерпілою стороною, збитків йому не завдано.

Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду справу президента МАУ. Раніше «Слово і діло» розповідало деталі цієї справи.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО