Росія ігнорує питання обміну полоненими під час засідань ТКГ

Під час засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з врегулювання ситуації на Донбасі 23 червня Росія продовжила ігнорувати питання обміну полоненими, а також заблокувала питання про розмінування територій Донбасу.

Про це повідомляє пресслужба української делегації в ТКГ.

«Попри готовність координатора і робочої підгрупи з безпеки, російська сторона заблокувала запланований розгляд питання з розмінування ділянок, узгоджених влітку 2020 року в рамках роботи безпеки підгрупи ТКГ», - сказано в повідомленні щодо розмінування.

Підкреслюється також, що російська сторона продовжує демонстративно ігнорувати пропозиції української сторони щодо обміну полоненими.

«На жаль, наші пропозиції та ініціативи поки не зустрічають належної реакції російської сторони», - зазначили в пресслужбі.

Нагадаємо, що Україна у своєму списку на обмін полонених з ОРДЛО вказала близько 300 українців, які утримуються на окупованій території Донбасу.

Президент України Володимир Зеленський у квітні повідомляв, що обмін полоненими не відбувається через те, що РФ і ОРДЛО не передали списки ОБСЄ. Україна отримала від ОРДЛО списки на обмін полоненими тільки на початку травня – через пів року очікування.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО