Зливом розмови Єрмака і Джуліані намагаються посварити США та Україну – Кулеба

Злив у пресу розмови радника експрезидента Трампа Рудольфа Джуліані з Андрієм Єрмаком, на той момент радником Офісу президента - це спроба зацікавлених сил внести розлад у відносини України та США.

Про це заявив Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в коментарі «Українській правді».

«Тільки вчора відбулася важлива та успішна розмова українського та американського лідерів, і раптом відразу після неї в американських ЗМІ з'являються нові псевдовикриття на давно обридлу тему українсько-американських скандалів кінця президентства Дональда Трампа. Складно не побачити в такій відвертій синхронізації подій спроби певних сил у Вашингтоні за всяку ціну внести розбрат у відносини стратегічного партнерства між Україною і США. Я переконаний, що ці спроби не будуть успішними, так само як не були вдалими спроби зіпсувати наші відносини два роки тому», - сказав Кулеба.

Міністр додав, що розмова Єрмака і Джуліані була елементом дипломатичної гри України щодо збереження двопартійної підтримки США. Це було дуже складне завдання, але Україна з нею впоралася. А Єрмак, попри тиск Джуліані, не піддався на його натиск і постійно намагався перевести розмову в конструктивну площину.

Нагадаємо, 8 червня в США опублікували запис розмови особистого юриста і радника експрезидента Дональда Трампа Рудольфа Джуліані, датований липнем 2019 року. На ньому він розмовляє з Андрієм Єрмаком, який на той момент обіймав посаду старшого радника Офісу президента України, а також з Куртом Волкером, який ще не пішов у відставку з поста спецпредставника США По Україні.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО