В окупованому Криму заочно винесли вирок Чубарову

Підконтрольний країні-окупанту РФ «Верховний суд Криму» незаконно засудив голову Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова до 6 років позбавлення волі в колонії загального режиму.

Про це повідомила Уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова в Facebook 1 червня.

За її словами, Чубарову винесли вирок за нібито «організацію масових заворушень» 26 лютого 2014 року за стінами кримського парламенту.

«Голову Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова підконтрольний країні-окупанту РФ «Верховний суд Криму» незаконно засудив до 6 років позбавлення волі в колонії загального режиму, штрафу в розмірі 200 тисяч рублів РФ та 200 годин виправних робіт за нібито «організацію масових заворушень» 26 лютого 2014 року під стінами кримського парламенту», - написала омбудсмен.

Вона нагадала, що саме в той день відбувся багатотисячний мітинг кримських татар і проукраїнських активістів на підтримку територіальної цілісності України, який став початком опору російської окупації.

«Підкреслюю: з початку цього судилища Рефат Чубаров був позбавлений права на справедливий судовий розгляд справи, доступу до правосуддя та ефективного юридичного захисту, що є прямим порушенням статей 6, 13 Європейської Конвенції з прав людини», - уточнила Денісова.

Вона переконана, що сьогоднішній вирок став ще одним свідченням того, що країна-окупант продовжує політику переслідування і репресій українських громадян і закликала світову спільноту відреагувати на ці факти.

Нагадаємо, раніше Чубаров заявив, що до стратегії деокупацію Криму не внесли принципові пропозиції Меджлісу.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО