Польські підприємці скаржаться на брак українських заробітчан

Польські роботодавці відчувають гостру нестачу заробітчан - сезонних найманих працівників з України.

Про це повідомляє Аналітичний центр міжнародної компанії з працевлаштування Gremi Personal.

У повідомленні сказано, що фермерські господарства і підприємства галузі гостинності, такі як готелі, кафе і ресторани заявили про відчутні труднощі у зв'язку з нестачею людей, зокрема українських найманих працівників.

Підприємці скаржаться, що в разі відсутності розв'язання проблеми нестачі робочих рук на сезонних роботах відчутна частина їх врожаю може зіпсуватися, так і залишившись не зібраним на полях.

Карантинні обмеження в Польщі, пов'язані з пандемією коронавірусу, не вплинули на кількість постійних робочих місць для українців, проте питання нестачі робочої сили саме в сільському господарстві все ще залишається відкритим.

Також повідомляється, що аналогічний факт фіксується в готельно-ресторанному бізнесі. У цьому році працюючі на даному ринку польські бізнесмени скаржаться, що їм терміново потрібні обслуговуючий персонал - офіціанти, бармени, бариста, покоївки, кухарі. Зазвичай ці вакансії закривають приїжджають працювати українцями.

Нагадаємо, раніше уряд Польщі прийняв рішення офіційно зобов'язати українських найманих працівників (заробітчан) платити податки на території країни.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО