Підозра для Медведчука стала підсумком багатомісячної роботи – депутат

Підозра для народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука та його співпартійця Тараса Козака готувалася протягом багатьох місяців. У цій справі зібрані обґрунтовані докази.

Про це заявив голова парламентського комітету з питань правоохоронної діяльності, народний депутат від «Слуги народу» Денис Монастирський в ефірі каналу «Україна 24».

«До підозри панам Медведчуку і Козаку готувалися досить довго. За моєю інформацією, мова йшла мінімум про рік або півріччя тих невідкладних слідчих дій, які проводили органи СБУ і співробітники офісу генпрокурора. Під цією підозрою є достатньо обґрунтовані докази, які ми зможемо побачити, коли буде публічний суд», - зазначив нардеп.

За його словами, далі у справі варто чекати обвинувального висновку від Служби безпеки України, який розглядатиме суд.

«Як швидко це відбуватиметься, залежить від ситуації в конкретному суді, куди справа потрапить. Але можна говорити точно, що правоохоронні органи відпрацювали позитивно. Ці звинувачення ляжуть в основу обвинувального акту», - переконаний нардеп.

Нагадаємо, 11 травня Генеральний прокурор України Ірина Венедиктова підписала підозру в державній зраді народним депутатам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку.

У Київському будинку нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука, проти якого ввів санкції РНБО, СБУ провела обшуки. Також обшуки пройшли й в офісі ОПЗЖ.

12 травня Медведчук прибув на допит в Офіс генпрокурора, де ознайомився з підозрою, пред'явленою йому Генеральним прокурором України. З собою він забрав копію документа.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО