Євросоюз готує новий санкційний пакет проти Білорусі та Лукашенка

Європейський союз практично завершив підготовку вже четвертого санкційного пакета проти Білорусі та її президента Олександра Лукашенка.

Про це заявив верховний представник Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель після закінчення засідання Ради Євросоюзу у закордонних справах, повідомляє Deutsche Welle.

«У Білорусі режим продовжує репресії та залякування своїх громадян. Тепер він переслідує і польську громаду. Ми працюємо над наступним пакетом санкцій, який, я сподіваюся, буде прийнятий в найближчі тижні», - заявив Боррель.

Він додав, що новий пакет готується з урахуванням всього того, що зараз відбувається в країні, включаючи сюди переслідування польської меншини в Білорусі. Санкції почали готувати ще в лютому. При цьому перед засіданням високопоставлене джерело з ЄС розповіло виданню, що такий тривалий термін підготовки пакету пов'язаний з тим, що ЄС вивчав ефективність вже введених раніше санкцій.

Нагадаємо, 25 березня Литва, Латвія, Естонія внесли до Національного списку санкцій ще 118 представників режиму Олександра Лукашенка. А наприкінці лютого Євросоюз на рік продовжив санкції проти режиму Лукашенка.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО