У ТКГ розповіли, коли Росія почне знову стягувати війська до кордону України

Приблизно до кінця липня 2021 року Росія почне знову стягувати свої війська до українського кордону під приводом підготовки до військових навчань «Захід-2021».

Про це заявив радник української делегації в Тристоронній контактній групі по Донбасу Олексій Арестович в ефірі телеканалу «Україна 24».

Арестович оцінив кількість відведених російських військ у 30% -50% від особового складу, стягнутого до українських кордонів.

«Залишається військова техніка в багатьох місцях, але частина техніки виводиться. Це, з одного боку, позитивний сигнал, з іншого – побоювання, що в разі необхідності вони зможуть швидко повернутися. А враховуючи, що у вересні буде активна фаза російсько-білоруських навчань «Захід-2021», вони знову почнуть перекидання військ в кінці липня, я про це попереджав», - зазначив він.

Арестович додав, що ситуація з військами, швидше за все, повториться в кінці липня.

«Але до цього може багато чого статися, зокрема, зустріч Байдена з Путіним, якісь позитивні рішення можуть бути прийняті», - резюмував він.

Нагадаємо, Росія заявила про закінчення навчань і відведення своєї армії в місця дислокації з 23 квітня. Перекидання військових триватиме до 1 травня.

В Україні заявляли, що війська РФ можуть повернутися, оскільки політика Росії незмінна.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО