Апеляція ВАКС розгляне скаргу на обвинувальний вирок екссудді

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розгляне скаргу звільненого судді Жовтневого районного суду міста Дніпра Вадима Галічого на обвинувальний вирок.

Про це йдеться в ухвалі АП ВАКС від 22 квітня щодо відкриття провадження, повідомляє «Слово і діло».

«Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою захисника Багаурі О.В. на вирок Вищого антикорупційного суду від 17 березня у кримінальному провадженні за обвинуваченням Вадима Галічого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.369-2 КК України», – йдеться в рішенні.

Як відомо, Галічого визнали винним у зловживанні впливом і призначили йому покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки 6 місяців із позбавленням права займати посади у судах, правоохоронних органах, адвокатурі строком на 3 роки.

За версією слідства, суддя Галічий вимагав та одержав неправомірну вигоду в розмірі 10 тисяч доларів за вплив на службових осіб Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області. Суддя нібито пообіцяв, що допоможе вирішити питання про непритягнення особи до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, цю справу скерували до суду ще в січні 2017 року.

Нещодавно апеляція ВАКС залишила без змін обвинувальний вирок одеському судді. Водночас іншому судді цього регіону АП ВАКС трохи пом'якшила вирок.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО