Росія ввела обмеження проти посольств «недружніх країн»

Президент РФ Володимир Путін підписав указ про обмежувальні заходи у відповідь на «недружні дії США та інших іноземних держав», серед яких обмеження, що накладаються на посольства країн, які Кремль звинуватив у «недружніх діях».

Про це повідомила пресслужба Кремля.

Головний захід – тепер у посольств тих країн, які здійснюють «недружні дії» на адресу Росії, немає можливості укладати трудові договори з фізичними особами на території Росії.

Також Путін дав команду російському уряду визначити перелік іноземних держав, проти яких будуть застосовані ці обмежувальні заходи. Поки що в цьому списку тільки США, проте до переліку можуть додати Україну, Чехію, Польщу, Литву, Латвію та Естонію.

Раніше повідомлялося про те, що Чехія прийняла рішення про висилку з території країни відразу 18 російських дипломатів, яких вважають співробітниками спецслужб, які працюють під дипломатичним прикриттям.

У Росії висловили протест діям Чехії, а пізніше вислали з країни 20 чеських дипломатів, після чого в чеському посольстві залишилося тільки п'ять співробітників.

Пізніше уряд Словаччини прийняв рішення вислати з країни трьох російських дипломатів - вони повинні покинути країну протягом семи днів.

23 квітня Міністерства закордонних справ Литви, Латвії та Естонії прийняли рішення про висилку російських дипломатів на знак солідарності з Чехією.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО