Кандидат на пост канцлера Німеччини заявила про «недоцільність» членства України в НАТО

Зараз недоцільно говорити про можливе членство України в НАТО, оскільки у неї триває стан конфлікту з Росією.

Про це заявила кандидат на пост федерального канцлера Німеччини від партії «Зелених» Анналена Бербок в інтерв'ю виданню FAZ.

«Найголовніше зараз - посилити тиск на Росію, щоб забезпечити дотримання Мінських угод. Стабілізація зараз є пріоритетом. Так чи інакше, кроки до членства в НАТО заздалегідь нереальні. І як би важко це не було щодо російських дій, ми не повинні припиняти всі переговори з Москвою», - сказала Бербок.

Бербок додала, що Німеччина повинна говорити Росії, що суверенні держави самі вирішують питання своєї політики.

«Сюди також входить перспектива України в ЄС і НАТО. Але ви не можете зробити Третій крок перед першим, і, звичайно, не в ситуації, коли існує жорсткий конфлікт з Росією. Вважаю, що має сенс підтримати Україну в розмінуванні», - додала вона.

При цьому Бербок не відповіла на питання про те, чи стане вона підтримувати надання летальної зброї Україні в разі свого призначення канцлером, а замість цього навіщось почала говорити про спостережну місію в Україні.

Раніше міністр оборони України Андрій Таран заявив, що найкращим проявом міжнародної солідарності країн Заходу в протистоянні російській агресії на українських кордонах могло б стати надання Україні Плану дій для членства в НАТО.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в процесі засідання Комісії Україна-НАТО 13 квітня запропонував країнам-членам Альянсу програму з десяти кроків, спрямованих на підтримку України в умовах ескалації ситуації на українських кордонах.

До цього Кулеба говорив, що гібридна агресія Росії проти України, яка йде вже сім років була б неможлива, якби у 2014 році Україна вже перебувала в Північноатлантичному альянсі (НАТО).

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО