У ДПСУ розповіли про ситуацію на українському кордоні

На українському кордоні на тлі відведення від нього російських військ зберігається цілком спокійна ситуація.

Про це розповів спікер Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Прикордонники не втрачають пильності, ми тісно співпрацюємо зі Збройними силами України, і Генштаб, і підрозділи розвідки повинні дати оцінку заяві Росії про відведення військ від кордону з Україною. Зазначу, що безпосередньо біля кордону частини не знаходяться, вони завжди були на певній відстані, або за десятки кілометрів, а якщо говорити про базу в Воронежі, то і за сотні кілометрів. Водночас наші сили готові до будь-яких дій, наше головне завдання у співпраці зі Збройними силами — зупинити ворога і дати час українській армії підійти до кордону для відбиття агресії», - сказав він.

За словами Демченка, нічого підозрілого в межах кордонів на цю мить не відбувається.

«Переміщення або скупчення сил і техніки на території Росії поруч з Україною ми не спостерігали, значних провокацій, які б свідчили про дестабілізацію ситуації на напрямку кордону з Україною, також не було», — сказав він.

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу 22 квітня заявив, що вирішив завершити військові навчання в Південному і Західному військових округах. З 23 квітня війська почнуть повертатися в пункти постійної дислокації.

Нагадаємо, Росія почала стягувати свою армію до українських кордонів майже три тижні тому.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО