Арахамія прокоментував скандали з Тищенком і Шевченком

Народні депутати від «Слуги народу» Микола Тищенко та Євген Шевченко, які стали фігурантами гучних скандалів, обов'язково понесуть відповідальність.

Про це заявив глава парламентської фракції «Слуги народу» Давид Арахамія в ефірі телеканалу «Україна 24».

За його словами, поведінку Тищенка і Шевченка обговорюватимуть на засіданні фракції.

«Треба, щоб він добровільно, щоб не навантажувати систему покарань, взяв на себе максимальне покарання, передбачене законом, і заплатив до бюджету. Далі - щоб він пішов і на таку ж суму покарання, або вдвічі більше, купив дрони, поїхав на фронт і вручив хлопцям. Нехай відпрацьовує. Тому що, мені здається, таким чином, як він робить, а потім ще в «Фейсбуці» відмазки пише - такого не повинно бути», - коментуючи дії Тищенка, якого викрили в грубому порушенні правил карантину, зазначив Арахамія.

А ось Шевченко, який з'їздив до Білорусі на зустріч з Олександром Лукашенком, «з точки зору закону не порушив нічого».

«Але він взяв на себе абсолютно невластиву функцію - поїхав до іншого президента. Мені взагалі цікаво, чому президент депутата прийняв? Може, він хотів показати, що його взагалі хтось сприймає, тому що це депутат від партії влади. Він почав спілкуватися з Лукашенком про геополітику, економічні відносини, план з Донбасу - взагалі Шевченко до цього не має ніякого відношення. Я вважаю, що це більше порушення. Пан Тищенко має нести адміністративну та політичну відповідальність. Що стосується пана Шевченка - ну це взагалі неприйнятно», - заявив Арахамія.

Нагадаємо, нардеп Микола Тищенко під час локдауну в Києві влаштував у ресторані готелю Fairmont святкування дня народження своєї дружини. Всі гості були без захисних масок. А за правилами карантину, робота ресторанів в готелях заборонена.

Пізніше Тищенко заявив, що святкування проходило в номері готелю, а це не заборонено.

Зазначимо, на цьому тижні в скандал потрапив ще один нардеп від СН Євген Шевченко, який поїхав на зустріч з Олександром Лукашенком до Мінська.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО