Європа і США готові посилити санкції проти Росії – Зеленський

США і країни Європейського Союзу готові до посилення санкцій проти Росії в разі її наступу.

Про це президент України Володимир Зеленський заявив у своєму відеозверненні.

«Ми не боїмося, тому що маємо і потужну підтримку міжнародних партнерів. Я говорив з лідерами Сполучених Штатів Америки, Франції, Німеччини, Великобританії, Туреччини, з Президентом Ради Європи та Генсеком НАТО. Вони, як і всі інші партнери – - на нашому боці. Вони прекрасно бачать справжні мотиви Росії. Готові підтримувати нас фінансово. Готові вводити все більше жорстких санкцій і приймати жорсткі резолюції. Це правильно, необхідно, і за все це Україна щиро вдячна», - зазначив він.

Зеленський також закликав світ до більш рішучих дій перед обличчям російської агресії проти України.

«Водночас нашим громадянам дуже потрібно розуміти, на що ще готовий мир. Як саме і ким саме ви допоможете нам, якщо дехто знову проігнорує кордони в центрі Європи? Чи розумієте ви, що Україні, а разом з нею – всьому світу, який вірить в силу і непохитність міжнародного права, може знадобитися значно, значно більше, ніж дипломатична стурбованість. Всім нам може знадобитися рішучість. Чи готовий світ до вирішення складних завдань? Чи перестане він у разі широкомасштабної агресії з боку РФ ховатися від неприємних питань, зокрема щодо Ради Безпеки ООН, Парламентської асамблеї Ради Європи, «Північного потоку–2»?»- запитав він.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський випустив відеозвернення, основною думкою якого стала пропозиція президенту РФ Володимиру Путіну провести зустріч на Донбасі.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО