Країни G7 випустили заяву щодо ситуації на Донбасі і біля кордонів України

Міністри закордонних справ країн G7 спільно з главою дипломатії Європейського Союзу Жозепом Боррелем 12 квітня оприлюднили заяву, в якій зажадали від Росії припинити агресивні дії та провокації на кордоні з Україною.

«Ці масштабні пересування військових, що проводяться без попереднього оповіщення, являють собою загрозу і дестабілізують ситуацію. Ми закликаємо Росію припинити провокації та негайно знизити напруженість, відповідно до міжнародних зобов'язань», - йдеться в заяві.

Крім того, в документі наголошується стурбованість G7 і ЄС через масштабне посилення військ РФ біля українських кордонів. Країни «Великої сімки» висловили підтримку підходу України, її стриманості, і знову вказали, що підтримують незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Окремо були виділені зусилля Франції та Німеччини по роботі в нормандському форматі для досягнення виконання Мінських домовленостей.

Раніше адміністрація президента США Джозефа Байдена попередила Росію про серйозні наслідки для Москви у разі агресії проти України.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО