Зеленський вирішив ліквідувати ОАСК

Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної ради законопроєкт «Про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва». Документ позначений як невідкладний.

Про це повідомили у пресслужбі ОПУ у вівторок, 13 квітня.

У Зеленського зазначили, що згідно з частиною другою статті 125 Конституції України, суд створюється, реорганізується і ліквідується законом, проєкт якого вносить в Раду президент України (після консультацій з Вищою радою правосуддя).

«Сьогодні я вношу до парламенту законопроєкт про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва. Суду, який так і не зміг повернути довіру до себе, але впорався з поверненням скандалів і дивних рішень, далеких від розуміння справедливості. Досить сейфів, набитих мільйонами готівки, у пов’язаних із керівництвом суду осіб або очікування чергових записів скандальних розмов з кабінетів суддів, які думають, що переважують усе в нашій країні. Суд, одним рішенням якого може бути поставлений хрест на будь-якому досягненні держави, будь-якій реформі, буде ліквідований», - заявив президент.

Зеленський зазначив, що у ОАСК було достатньо часу, щоб «одуматися, подивитися на себе в дзеркало і знайти там прості речі, які так шукають в ньому суспільство і держава, - справедливість, неупередженість та чесність».

«Замість цього бачимо чергові скандали з «плівками», корупцію пов’язаних осіб із забитими грошима сейфами та численні сумнівні рішення. Довіра до Окружного адміністративного суду м. Києва втрачена», - підсумував президент.

Нагадаємо, у лютому цього року стало відомо, що президент України Володимир Зеленський хоче урізати повноваження Окружного адмінсуду Києва. Для цього він готувався запропонувати Верховній раді три законопроекти. В ОПУ тоді розповіли, в чому їх суть.

В інтерв'ю «Слово і діло» міністр юстиції Денис Малюська повідомляв, що законопроєкт Зеленського про скорочення повноважень ОАСК скорегують до другого читання.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО