Окупанти залишили без води близько 50 населених пунктів на Донбасі

Через обстріли проросійських збройних формувань на Донбасі 6 квітня знеструмлено чотири фільтрувальні станції; через це понад 50 населених пунктів залишилися абсолютно без водопостачання.

Про це у вівторок, 6 квітня, заявив глава Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко.

«Сьогодні близько 17 години в результаті обстрілу була знеструмлена помпова станція першого підйому Південнодонбаського водопроводу, розташованого в «сірій зоні» між селами Василівка і Крута Балка. На щастя, працівники станції змогли сховатися в бомбосховищі, жертв обстрілу немає. Однак поставки води зупинені», - говорилося в повідомленні.

Помпова станція подає воду на чотири фільтрувальні станції: Карлівську, Великоанадольську і Старокримську №1 і №2. В результаті обстрілу бойовиків через знеструмлену станцію без водопостачання залишилися населені пункти Білозерське, Гірник, Добропілля, Покровськ, Українськ, Волноваха, Докучаєвськ, Вугледар, Маріуполь та інші.

На 7 квітня заплановано огляд станції; сапери, енергетики та працівники компанії «Вода Донбасу» оглянуть місце обстрілу, щоб визначити збиток і перелік робіт. Однак наголошується, що повноцінно зайнятися відновленням водопостачання з урахуванням обставин, що склалися можна буде тільки тоді, коли місія ОБСЄ зможе гарантувати дотримання режиму тиші.

У вівторок, 6 квітня, на Донбасі збройні формування РФ один раз порушили режим припинення вогню - в результаті ворожого обстрілу загинув український військовослужбовець.

Україна другий день поспіль зазнає втрат на Донбасі. Сьогодні один військовий підірвався на міні, ще один загинув через обстріл з боку бойовиків.

Нагадаємо, на Донбасі 5 квітня загинули відразу двоє українських військових. Так, в районі Авдіївки боєць ООС отримав смертельні поранення в результаті обстрілу зі стрілецької зброї. Пізніше стало відомо, що в районі Золотого через ворожу атаку бойовиків український військовий отримав поранення не сумісні з життям.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО