Тупицький не з'явився до суду для обрання йому запобіжного заходу

Печерський районний суд Києва переніс засідання з розгляду клопотання щодо обрання Олександру Тупицькому запобіжного заходу, оскільки на сьогоднішньому засіданні він не був присутній.

Про це повідомляє Укрінформ.

Сьогодні в суді був присутній адвокат Тупицького Олександр Телешецький. Самого Тупицького не було. Суд ухвалив рішення про перенесення засідання на 10 ранку 7 квітня.

За словами прокурора Олексія Донського, клопотання без Тупицького розглядати не можна. Він також звернувся до адвоката з проханням назвати причину сьогоднішньої відсутності Тупицького.

Як заявив адвокат, його підзахисний прибув до суду разом з ним, однак Тупицький - особа, яку охороняють, а охорона доповіла про неможливість забезпечити його безпеку під час засідання.

Тепер, за словами адвоката, Тупицький готує клопотання щодо перенесення засідання для того, щоб йому була забезпечена безпека.

У той же час прокурор заявив, що така причина неявки не є поважною. Він допустив, що потрібно розглянути питання про застосування приводу щодо Тупицького.

Нагадаємо, наприкінці 2020 року ДБР оголосило підозру Олександру Тупицькому в порушенні ч. 2 ст. 384, ст. 386 ККУ (завідомо неправдиві показання, об'єднані зі штучним створенням доказів захисту, підкуп свідка з метою відмови від дачі показань). Справа стосується приватизації Зуєвського енергомеханічного заводу у Донецькій області.

У березні президент Володимир Зеленський скасував указ Януковича про призначення Тупицького суддею КСУ. Пізніше Тупицький оскаржив цей указ.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО