МЗС України відреагувало на призов кримчан до армії країни-окупанта

Міністерство закордонних справ України зажадало від Росії негайно припинити спроби вербування жителів окупованого Криму в армію - так званий «військовий призов».

Про це повідомляє пресслужба МЗС України.

«Починаючи з 2015 року, російська окупаційна адміністрація вже провела на півострові 12 призовних кампаній, незаконно призвавши близько 28 тисяч осіб, а 1 квітня 2021 року починає чергову призовну кампанію», - сказано в повідомленні.

Український уряд висловлює рішучий протест проти дій окупантів і розглядає вербування жителів Криму до лав російської армії, як порушення міжнародного права, в тому числі четвертої Женевської конвенції - оскільки незгодних йти служити окупантам всіляко переслідують.

«Закликаємо міжнародну спільноту дати належну оцінку таким діям РФ на тимчасово окупованій території, продовжити та посилити політико-дипломатичний тиск на державу-агресора з метою повернення РФ до дотримання норм та принципів міжнародного права», - йдеться в повідомленні МЗС.

Раніше Канада ввела санкції проти двох фізичних і чотирьох юридичних осіб в Росії через окупацію Росією українського Криму.

Нагадаємо, 24 березня президент України Володимир Зеленський затвердив Стратегію деокупації та реінтеграції Криму, яка передбачає, зокрема, створення Кримської платформи.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО