Україна в 2020 році заплатила МВФ мільйони доларів за транші, які не отримала

Україна за 2020 рік заплатила Міжнародному валютному фонду близько 4 млн доларів у якості комісії за транші за кредитною програмою, які так і не отримала.

Про це повідомляють «Українські новини» з посиланням на Національний банк України.

Підступ міститься в умовах кредитної програми. Згідно з ними, Україна виплачує комісію за всі транші, в тому числі й за ті, які не були отримані, причина, по якій транш не отримано, при цьому значення не має.

Платіж цей має назву «комісія за виділення фінансування», і залежить від двох факторів - загальної суми кредитів країни від МВФ і розміру її кредитної квоти. Для України цей платіж склав 0,1% від кредитної суми. Всього у 2020 році НБУ сплатив МВФ 8 млн доларів, з яких половину МВФ повернув.

Раніше міністр фінансів України Сергій Марченко розповів, що підписавши оновлений Меморандум економічної та фінансової політики, в якому будуть врегульовані питання співпраці Міжнародного валютного фонду з Україною, країна отримає нові маркери та терміни їх виконання.

Раніше в офісі президента заявили, що Україна може отримати другий транш за програмою Міжнародного валютного фонду до літа, якщо виконає необхідні умови. Йдеться про низку законопроєктів.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО