Єврокомісія анонсувала представлення проекту вакцинаційного паспорта

Європейська комісія 17 березня 2021 року представить перший проєкт вакцинаційного паспорта, який видаватиметься громадянам Європейського Союзу, які пройшли вакцинацію від коронавірусу.

Про це на брифінгу 8 березня заявив офіційний представник Єврокомісії Ерік Мамер.

Подання проєкту не означає автоматичного затвердження вакцинаційного паспорта. Рішення про його застосування, в тому числі на міжнародному рівні, буде прийматися пізніше.

«17 березня Єврокомісія затвердить свої пропозиції про цей документ, який не буде називатися паспортом, а отримає назву «зелений електронний пропуск». Питання про його практичне застосування буде вирішуватися пізніше країнами ЄС», - зазначив Ерік Мамер.

У документі, запропонованому Єврокомісією, буде відбиватися не тільки факт вакцинації від коронавірусу, а й інші дані щодо імунітету до COVID-19, включаючи факт перенесення захворювання в тій чи іншій формі, а також дати та результати ПЛР-тестів.

Єврокомісія має намір домагатися, щоб введення паспортів вакцинації не допускало дискримінації громадян ЄС, які не пройшли вакцинації.

Раніше Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн закликала уряди 27 країн-членів Європейського Союзу почати технічні роботи з розробки паспортів вакцинації від COVID-19 з тим, щоб вже до літа ввести ці документи.

Нагадаємо, глави країн-членів Європейського союзу прийняли рішення про введення на території ЄС сертифікатів COVID-вакцинації. Сертифікати будуть введені протягом трьох місяців.

При цьому Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) не рекомендувала вводити паспорти про вакцинацію від COVID-19, які видавалися б особам, які отримали щеплення від коронавірусу.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО