Під держдачею Зеленського в Конча-Заспі почалася акція на підтримку Стерненка – трансляція

Під державною резиденцією президента України Володимира Зеленського проходить акція протесту на підтримку одеського активіста Сергія Стерненка, засудженого на сім років позбавлення волі, а також фігуранта справи Шеремета - Андрія Антоненка.

Під резиденцією зібралося кілька сотень людей, вони запалили фаєри та розтягнули банери. В цілому, на місці події спокійно, порядок забезпечують заздалегідь стягнуті правоохоронці - незадовго до початку мітингу по шосе в бік Конча-Заспи пройшла колона автозаків і машина «швидкої допомоги».

Організатори мітингу вимагають від Зеленського звільнити Стерненка та інших ув'язнених активістів і ветеранів війни на Донбасі. Також мітингувальники висловили обурення тим, що президент проігнорував вимоги, озвучені під час акції 27 лютого і заявили, що будуть проводити такі акції на постійній основі.

23 лютого Приморський районний суд Одеси виніс вирок активісту, екслідеру одеського "Правого сектора" Сергію Стерненку. Його засудили до 7 років і 3 місяців позбавлення волі у справі про викрадення людини та постановили конфіскувати половину майна. Зараз Стерненко перебуває в Одеському СІЗО.

5 березня Стерненко подав апеляційну скаргу до Одеського апеляційного суду на рішення суду першої інстанції, яким він був засуджений до 7 років і 3 місяців в'язниці у справі про викрадення людини.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО