У штабі ООС пояснили можливу причину загострення на Донбасі

Сильне загострення стану на Донбасі, яке виражається у значному посиленні обстрілів позицій української армії російсько-терористичними військами, може бути пов'язано з ротацією підрозділів окупантів.

Про це йдеться в повідомленні штабу ООС у Facebook.

У штабі зазначили, що бойовики продовжують провокувати ЗСУ на відкриття вогню, обстрілюючи українські позиції. Надалі бойовики планують звинуватити українські війська в навмисному порушенні режимі припинення вогню.

«Для збройних формувань Російської Федерації вже стало звичайною практикою відкривати вогонь одночасно запрошуючи тишу, посилаючись на здійснення обстрілу з боку наших захисників. Істотне збільшення прицільних обстрілів, ймовірно, може означати здійснення ротації в російсько-окупаційних військах на тимчасово окупованих територіях України» - йдеться в повідомленні.

Станом на 17 години 27 лютого позиції підрозділів Об'єднаних сил були п'ять разів обстріляні бойовиками.

Також 27 лютого неподалік від Луганського український військовослужбовець отримав поранення в результаті підриву на міні.

Нагадаємо, на Донбасі спостерігається ескалація ситуації вже не перший тиждень. При цьому переговори з обміну полоненими з ОРДЛО заморожені.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО