Мінські угоди були нездійсненними спочатку – Кравчук

Мінські угоди з самого початку свого існування були сформульовані таким чином, що в реальності їхнє виконання виявилося абсолютно неможливим.

Про це заявив глава української делегації в Тристоронньої контактній групі з врегулювання військового конфлікту на Донбасі Леонід Кравчук в ефірі телеканалу «Україна 24».

Кравчук нагадав, що дані угоди були прийняті Україною у критично складний період і підписані з тієї простої причини, що особливого вибору не було - на той момент для України виявилося практично неможливо їх не підписати.

«Документи, які були прийняті в мінському процесі, такі, що їх виконати неможливо. Тобто вони заздалегідь були сформульовані так, що реально домогтися їхнього виконання неможливо. Ми вважаємо, по-перше, що світ і Україна повинні знати, що блокується, і по-друге, що вони прийняті в складний час і підписані в той момент, коли було дуже складно їх не підписати, але підписані без глибокого аналізу наслідків», - розповів Кравчук.

При цьому голова української групи в ТКГ зазначив, що Україна намагається дотримуватися Мінських угод, хоча б заради демонстрації того, як насправді до них відноситься Росія.

«Чому Україна дотримується Мінських угод? Тому, що ми бачимо, як на наших очах змінюється ставлення Європи, США до ситуації на Донбасі та в Криму, лунають голоси, що Росія повинна бути поставлена в такі рамки, щоб дотримуватися міжнародного права. Сама Україна натиснути на Росію не може, але ситуація у світі змінюється, пів року тому Європа по-іншому дивилася на Росію, США не робили такої точної і ясної риторики стосовно Росії», - резюмував Кравчук.

Раніше Леонід Кравчук заявив про те, що Україні пора припиняти обговорення того, що відбувається на сході країни та почати називати речі своїми іменами - агресора агресором, а війну війною, як це роблять в США і Європі.

Також він заявляв, що Україна буде продовжувати процес консультацій в рамках ТКГ тільки в тому випадку, якщо це буде мати якийсь практичний сенс. А до цього - констатував неможливість домовитися з Росією з питання Донбасу.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО