Росія не зацікавлена в поліпшенні відносин з ЄС – Боррель

Російська влада не зацікавлена в покращенні відносин із країнами Європейського Союзу в кращу сторону. А вигнання з країни трьох європейських дипломатів на цьому тижні стало тому яскравим підтвердженням.

Про це заявив високий представник Європейського союзу у закордонних справах і політиці безпеки Жозеп Боррель у своєму блозі на сайті ЄС.

За словами Борреля, його візит до Москви був спробою перевірити настрій російської влади «за допомогою принципової дипломатії». І відповідна реакція не була позитивною.

«Агресивно організована пресконференція і вислання трьох дипломатів під час візиту говорять про те, що Росія не хоче скористатися можливістю для більш конструктивного діалогу з ЄС», - сказав Боррель.

Він також зазначив, що країнам ЄС слід згуртуватися та діяти «більш рішуче» у відносинах з Росією, думаючи про наслідки.

Нагадаємо, 5 лютого Міністерство закордонних справ Росії вислало з країни по одному дипломату зі шведського, польського та німецького представництв за нібито участь в акціях протесту на підтримку затриманого російського опозиціонера Олексія Навального.

Пізніше стало відомо, що глава фракції християнських демократів в Європейському парламенті Манфред Вебер закликав Євросоюз посилити санкції проти Росії через висилку з країни трьох європейських дипломатів.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО