Названо лідера президентського рейтингу серед українців

Глава держави Володимир Зеленський продовжує очолювати президентський рейтинг, однак відрив від його основних суперників скоротився.

Такі результати лютневого опитування соціологічної групи «Рейтинг».

Як з'ясували соціологи, якби вибори президента відбулися найближчим часом, то Зеленського підтримали б 21,2% українців.

За лідера «ОПЗЖ» Юрія Бойка проголосували б 17,1%, за п'ятого президента України, лідера «Європейської солідарності» Петра Порошенка - 16,4%, лідера «Батьківщини» Юлію Тимошенко - 12,3%.

Лідера партії «Сила і честь» Ігоря Смешка підтримують 7,5% опитаних, експрем'єра Володимира Гройсмана - 4,3%, лідера Радикальної партії Олега Ляшка - 4,0%, спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова - 3,2%, шоумена Сергія Притулу - 3,1%, лідера ВО «Свобода» Олега Тягнибока - 2,1%, мера Києва Віталія Кличка - 1,1%.

Соціологи також змоделювали результати можливого другого туру президентських виборів.

Опитування показало, що Зеленський тримає першість у парі з усіма основними опонентами: з Порошенком - 56% проти 44%. У парі з Бойко - 60% проти 40%, з Тимошенко 55% проти 45%.

Нагадаємо, за даними опитування, половина українців зараз готові відправити президента у відставку. Ще майже дві третини підтримують ідею розпуску парламенту і відставки Кабміну.

«Слово і діло» відстежило, що всього у президента Володимира Зеленського – 623 обіцянки. З них виконано лише 152. Ще 379 – у процесі. Провалено – 92 обіцянки.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО