«Кнопкодавство» за Шкарлета: Офіс генпрокурора відкрив справу

Офіс генерального прокурора відкрив кримінальне провадження за фактом кнопкодавства під час голосування за призначення Сергія Шкарлета міністром освіти і науки.

Про це повідомила нардеп від партії «Голос» Інна Совсун в Facebook в понеділок, 18 січня, яка й ініціювала звернення в ОГП.

Совсун оприлюднила відповіді правоохоронців на її звернення. У документах зокрема, значиться, що карта нардепа Григорія Суркіса від ОПЗЖ проголосувала «за», хоча самого Суркіса в залі не було.

Офіс генпрокурора відкрив кримінальне провадження, передбачене статтею 364-2 Кримінального кодексу України. Розслідування доручили провести Державному бюро розслідувань.

«Це рішення - це ще не відновлення справедливості, але вже перший крок до цього. Голосів за призначення міністра освіти і науки у Верховній раді не було, тепер це повинні довести правоохоронні органи», - додала Совсун.

Нагадаємо, 17 грудня Верховна рада проголосувала за призначення Шкарлета міністром освіти, хоча профільний комітет з питань освіти не підтримав подання про його призначення.

Пізніше з'ясувалося, що під час голосування зафіксували факти «кнопкодавства» – надійшли голоси від деяких нардепів ОПЗЖ, яких не було в сесійній залі.

У грудні в Раді з'явився проєкт постанови про звільнення Шкарлета.

Відзначимо, ще у жовтні 2019 року президент України Володимир Зеленський пообіцяв забезпечити впровадження нового законодавства для боротьби з «кнопкодавством».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО