ВАКС продовжив обов'язки помічника нардепа Юрченка

Вищий антикорупційний суд продовжив до 28 лютого термін дії обов'язків неофіційного помічника народного депутата України Олександра Юрченка Івана Фіщенка, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 29 грудня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Раніше ВАКС взяв під варту Юрченка з альтернативою 3 млн грн застави. Пізніше за нього внесли гроші і він вийшов під обов'язки. До цього суд заарештував і його неофіційного помічника Івана Фіщенка з альтернативою 1 млн грн застави. Ці гроші за нього внесли і він теж вийшов із СІЗО під обов'язки.

У зв'язку з наближенням дати завершення дії обов'язків прокурор САП подав клопотання про продовження їхньої дії ще на два місяці. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив і продовжив такі обов'язки: прибувати за першим викликом; не відлучатися із міста Києва без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з підозрюваним Юрченком та здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, НАБУ спочатку повідомило про підозру помічнику нардепа Юрченка в одержанні неправомірної вигоди. Пізніше у відомстві повідомили, що генеральна прокурорка Ірина Венедіктова не підписує підозру нардепу і тому оприлюднили відео з доказами причетності Юрченка до справи. Через два дні очільниця Офісу генпрокурора підозру підписала, а САП її вручила нардепу.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО