Разумков підписав закони про підтримку бізнесу на час карантину

Голова парламенту Дмитро Разумков підписав три президентських закони для допомоги підприємцям під час дії карантину в Україні.

Про це повідомляє прес-служба Апарату ВР в суботу, 5 грудня.

Мета законів - забезпечити соціальну підтримку застрахованих осіб і окремих груп підприємців на випадок локдауну.

Йдеться про закон №4429 (пропонується забезпечити в 2020-2021 роки за рахунок держбюджету виплати одноразової матеріальної допомоги в розмірі 8 тисяч гривень застрахованим особам, які втратили частину зарплати або доходу через введеного карантину).

Закон №4430 (пропонує ряд змін до Податкового кодексу для підтримки бізнесу на час карантину, а саме - списати податковий борг платників податків у разі, якщо сукупний розмір боргу платника по всіх податках і зборах не перевищує 3060 гривень, і він не погашений за станом на 01.11 .2020.

До 29 грудня 2021 року відкладається погашення податкового боргу платників податків - фізичних осіб, в тому числі самозайнятих осіб, який в загальній сумі не перевищує 6800 гривень).

Закон №4431 (пропонує зміни до статті 28 закону про держбюджет-2020. Вони дозволяють спрямовувати кошти COVID-фонду на матеріальну допомогу застрахованим особам, якщо їх бізнес постраждає через посилення карантину.

Нагадаємо, напередодні всі три законопроекти авторства Володимира Зеленського ухвалила Верховна рада.

А в Кабміні підтвердили можливість локдауну на початку січня.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО