У Києві поліція може обмежити зібрання під міською ялинкою – Крищенко

У столиці правоохоронці можуть обмежити вхід на Софіївську площу, де буде стояти новорічна ялинка. Такі заходи запровадять у разі локдауну на період новорічних свят.

Про це заявив начальник Головного управління Національної поліції в Києві Андрій Крищенко в інтерв'ю РБК-Україна, опублікованому 3 грудня.

Він нагадав, що поліція по закону може обмежувати доступ громадян до певних речей і територій.

«Поліція може обмежити доступ до території, і вони там (під ялинкою на Софіївській площі - ред.) не будуть збиратися. Якщо буде запроваджена така заборона, то поліція за законом має право обмежити доступ людей до таких місць», - заявив він.

Крищенко зазначив, що в разі відмови виконувати вимоги поліції передбачена адміністративна і навіть кримінальна відповідальність.

Начальник поліції Києва також уточнив, як будуть вести себе силовики у разі локдауну на Різдво - коли люди масово підуть до церкви.

«Все вже відпрацьовано, бо це було у квітні-травні цього року. Є чіткі вимоги щодо того, щоб була дистанція 1,5 метра, маски на обличчях, щоб люди заходили не одразу, почергово. Це все поліція контролює. Така ситуація була, наприклад, на Великдень, і ми не бачили, щоб було багато порушень», - розповів він.

Нагадаємо, раніше в РНБО заявили, що локдаун в Україні цієї зими однозначно буде.

У Кабміні пообіцяли, що українців попередять про локдаун заздалегідь.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО