Кабмін знімає карантин «вихідного дня»

Кабінет міністрів не буде продовжувати режим карантину «вихідного» дня, який запровадили в Україні на три тижні листопада. Замість нього Україна повернеться до обмежень «помаранчевої» зони.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабміну у середу, 2 грудня.

Прем'єр, зокрема, повідомив, що карантин «вихідного дня» дав позитивний результат. Шмигаль подякував усім українцям, які дотримувалися обмежень у вихідні.

Це, за словами глави Кабміну, допомогло зменшити загальну кількість хворих за тиждень і розвантажити українську медичну систему.

«Ми отримали позитивний ефект на кінець карантину вихідного дня, 30 листопада. За попередній тиждень ми отримали на 6 тисяч випадків захворювання менше, ніж це було прогнозовано», – заявив він.

За словами Шмигаля, уряд знімає карантин «вихідного» дня. Замість нього будуть діяти обмеження «помаранчевої» зони.

«Це дає нам можливість зняти саме ці обмеження. І у вихідні і в будні будуть діяти обмеження помаранчевої зони на території всієї країни», – повідомив Шмигаль.

Він додав, що зараз в Кабміні продовжують вивчати можливі варіанти посилення карантину. При цьому самі терміни можливого локдауну Шмигаль поки не називав.

«Кабінет міністрів наразі напрацьовує найбільш збалансоване рішення стосовно можливого посилення карантинних обмежень. Згідно з законом, уряд повідомить про рішення за 7 днів до їх запровадження», – підкреслив прем'єр.

Нагадаємо, раніше Шмигаль не виключав запровадження локдауну на новорічні свята.

А в РНБО заявили, що локдаун цієї зими в Україні однозначно буде.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО