Нардепи просять КСУ перевірити законність карантину «вихідного дня»

До Конституційного суду надійшло конституційне подання 48 народних депутатів щодо відповідності Конституції постанови про карантин «вихідного дня».

Про це повідомляє пресслужба КСУ у понеділок, 23 листопада.

«48 народних депутатів звернулися щодо відповідності Конституції України (конституційності) положень підпункту 17 пункту 10, пункту 15 постанови Кабінету міністрів «Про встановлення карантину та впровадження посилених протиепідемічних заходів на території з широким розповсюдженням гострої респіраторної хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV- 2 від 22 липня 2020 №641 зі змінами», - йдеться в повідомленні.

На думку нардепів, окремі положення постанови Кабміну не відповідають ряду норм Конституції. Йдеться про карантинні обмеження у вихідні.

Автори вважають, що порушені у конституційному поданні питання мають «особливе суспільне і економічне значення, оскільки стосуються, в тому числі життя і здоров'я громадян».

Повний текст звернення можна вивчити на порталі КСУ.

Нагадаємо, Кабмін запровадив карантин вихідного дня з 14 листопада і до кінця цього місяця.

На цей період у вихідні заборонено проведення масових заходів за участю понад 20 осіб, прийом відвідувачів в кафе і ресторанах (крім роботи навинос), робота ТРЦ, фітнес-центрів, басейнів і установ культури.

При цьому на минулому тижні Рада не змогла ухвалити постанову, якою б рекомендувала Кабміну переглянути обмеження у вихідні. Нардепам не вистачило голосів у залі.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО