Суд продовжив обов'язки директорки департаменту Офісу президента

Суд продовжив до 3 січня строк дії обов'язків відстороненої директорки департаменту Офісу президента України Наталії Кондзелі, яку Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у шахрайському заволодінні грошами.

Таке рішення 3 листопада ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, суд відправив Кондзелю під цілодобовий домашній арешт. Пізніше їй пом'якшили запобіжний захід із цілодобового на нічний домашній арешт. Після закінчення максимального строку домашнього арешту суд відпустив Кондзелю на поруки.

У зв'язку з наближенням дати завершення дії обов'язків прокурор САП просив їх продовжити. Суд клопотання задовольнив і продовжив дію таких обов'язків: прибувати за кожною вимогою; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з підозрюваними та свідком.

Також суд продовжив до 4 січня дію обов'язків іншого підозрюваного Миколи Пасальського, а саме: повідомляти про зміну місця свого проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування з підозрюваними та свідком поза межами процесуальних дій та здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, 12 листопада НАБУ затримало директору департаменту ОПУ Кондзелю, Лісничу і Пасальського. У Бюро повідомили, що їх затримали одразу після одержання першого траншу неправомірної вигоди. За версією слідства, Кондзеля вимагала з фізичної особи 300 тисяч доларів неправомірної вигоди за сприяння в призначенні на посаду члена наглядової ради НАК «Нафтогаз Україна».

Пізніше їм повідомили про підозру в закінченому замаху на шахрайство (заволодіння чужим майном за попередньою змовою групою осіб в особливо великому розмірі), а також закінченому замаху на підбурювання до надання неправомірної вигоди посадовцю.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО