Суд продовжив домашній арешт посадовиці ОПУ Кондзелі

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив частково клопотання прокурора про продовження запобіжного заходу посадовиці ОПУ.
Світлана Кондзеля

Суд продовжив до 12 березня нічний домашній арешт директорці Головного департаменту забезпечення доступу до публічної інформації Офісу президента України Світлані Кондзелі, яку НАБУ і САП підозрюють у шахрайстві.

Таке рішення 11 січня ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє «Слово і Діло».

12 листопада 2019 року НАБУ затримало Кондзелю, колишню заступницю міністра культури Вікторію Лісничу і Миколу Пасальського. У Бюро повідомили, що їх затримали одразу після одержання першого траншу неправомірної вигоди. За версією слідства, Кондзеля вимагала з фізичної особи 300 тисяч доларів неправомірної вигоди за сприяння в призначенні на посаду члена наглядової ради НАК «Нафтогаз Україна».

Пізніше їм повідомили про підозру в закінченому замаху на шахрайство (заволодіння чужим майном за попередньою змовою групою осіб в особливо великому розмірі), а також закінченому замаху на підбурювання до надання неправомірної вигоди посадовцю.

У листопаді суд відпустив Кондзелю під нічний домашній арешт з покладанням низки обов'язків. У зв'язку з наближенням дати завершення запобіжного заходу прокурор САП просив суд продовжити його ще на два місяці. Вивчивши клопотання, суддя задовольнив його частково, залишивши лише три обов'язки: не залишати місце свого проживання вночі без дозволу; утримуватися від спілкування зі свідками та іншими підозрюваними, а також здати на зберігання закордонні паспорти.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: