Завершили слідство у справі чиновниці Офісу президента

Читать на русском
Завершено слідство - працівниці Офісу Президента та її двом спільникам, які за 300 тис. дол. США «обіцяли» призначити на посаду до НАК «Нафтогаз України», відкрито матеріали .

На виконання доручення прокурора САП детективами НАБУ повідомлено про завершення досудового розслідування у справі за підозрою керівниці одного з Головних департаментів Офісу Президента України Світлані Кондзелі, ексзаступниці Міністра культури України Вікторії Лісничій та їхньому спільнику Пасальському Миколі.

Про це пише пресслужба САП.

Як вже повідомлялось, вищезгадані особи вимагали з фізичної особи 300 тис. доларів США за сприяння у призначенні на керівну посаду до НАК «Нафтогаз України».

Нагадаємо, 12 листопада НАБУ затримало Кондзелю, колишню заступницю міністра культури Вікторію Лісничу і Миколу Пасальського. У Бюро повідомили, що їх затримали одразу після одержання першого траншу неправомірної вигоди. За версією слідства, Кондзеля вимагала з фізичної особи 300 тисяч доларів неправомірної вигоди за сприяння в призначенні на посаду члена наглядової ради НАК «Нафтогаз Україна».

Пізніше їм повідомили про підозру в закінченому замаху на шахрайство (заволодіння чужим майном за попередньою змовою групою осіб в особливо великому розмірі), а також закінченому замаху на підбурювання до надання неправомірної вигоди посадовцю.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: