Суд відпустив чиновницю ОПУ Кондзелю на поруки

Читать на русском
Столичний райсуд відмовив у задоволенні клопотання прокурора про продовження обов'язків керівнику департаменту доступу до публічної інформації ОПУ.
Світлана Кондзеля

Суд відпустив на поруки директорку департаменту доступу до публічної інформації Офісу президента України Світлану Кондзелю, яку Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у шахрайстві.

Таке рішення 15 травня ухвалив Солом'янський районний суд міста Києва, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, суд відправив Кондзелю під цілодобовий домашній арешт. Пізніше їй пом'якшили запобіжний захід із цілодобового на нічний домашній арешт. У зв'язку із завершенням максимального строку домашнього арешту в півроку прокурор САП просив обрати Кондзелі запобіжний захід у вигляді застави в 527 тисяч гривень.

Своєю чергою адвокати директорки департаменту ОПУ заперечували проти задоволення клопотання. Також вони просили суд розглянути можливість відпустити підозрювану на поруки заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова та директора ТОВ «Сіті Лайт Плюс» Володимира Цимбала.

Вивчивши клопотання, суддя відмовив прокурору і відпустив Кондзелю на поруки вищевказаних осіб. Також суд зобов'язав підозрювану прибувати за кожною вимогою; не відлучатися із Києва та Київської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з підозрюваними та свідками, а також здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, 12 листопада НАБУ затримало Кондзелю, колишню заступницю міністра культури Вікторію Лісничу і Миколу Пасальського. У Бюро повідомили, що їх затримали одразу після одержання першого траншу неправомірної вигоди. За версією слідства, Кондзеля вимагала з фізичної особи 300 тисяч доларів неправомірної вигоди за сприяння в призначенні на посаду члена наглядової ради НАК «Нафтогаз Україна».

Пізніше їм повідомили про підозру в закінченому замаху на шахрайство (заволодіння чужим майном за попередньою змовою групою осіб в особливо великому розмірі), а також закінченому замаху на підбурювання до надання неправомірної вигоди посадовцю.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: