САП незабаром скерує до суду справу чиновниці Офісу президента

Читать на русском
Столичний райсуд частково задовольнив клопотання детектива Національного бюро про встановлення стороні захисту строку для ознайомлення із матеріалами кримінального провадження.
Світлана Кондзеля

Спеціалізована антикорупційна прокуратура у листопаді скерує до суду справу за підозрою директорки департаменту Офісу президента Світлани Кондзелі, колишньої заступниці міністра культури Вікторії Лісничої і Миколи Пасальського у шахрайстві.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва від 16 жовтня, яким суд обмежив строки захисту на ознайомлення зі слідством, повідомляє «Слово і діло».

Детектив НАБУ просив суд обмежити строк Кондзелі, Лісничої та їхніх адвокатів на ознайомлення з матеріалами розслідування. За словами детектива, вони зволікають з процедурою, оскільки з липня чиновниця ОПУ та її адвокат ознайомилися лише з 21-м томом справи із 36 загалом, Ліснича – з 22-ма томами та речовими доказами, адвокат – з 19 томами, а ще один її захисник – лише з 3 томами. До того ж, детектив стверджував, що надав усі документи в електронному вигляді.

Своєю чергою сторона захисту заперечувала проти задоволення клопотання. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив частково і обмежив до 20 листопада строк на ознайомлення Кондзелі, Лісничої та їх адвокатів з матеріалами справи.

Нагадаємо, 12 листопада НАБУ затримало директору департаменту ОПУ Кондзелю, Лісничу і Пасальського. У Бюро повідомили, що їх затримали одразу після одержання першого траншу неправомірної вигоди. За версією слідства, Кондзеля вимагала з фізичної особи 300 тисяч доларів неправомірної вигоди за сприяння в призначенні на посаду члена наглядової ради НАК «Нафтогаз Україна».

Пізніше їм повідомили про підозру в закінченому замаху на шахрайство (заволодіння чужим майном за попередньою змовою групою осіб в особливо великому розмірі), а також закінченому замаху на підбурювання до надання неправомірної вигоди посадовцю.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: